+36 309 540 641

Tippek raktárkonténer használatához (2.rész)

Ha megvannak a dobozaink, akkor értelemszerűen a legritkábban használt doboz kerüljön a konténer belsejébe, míg a várhatóan gyakrabban használt tárgyakkal teli dobozok közvetlenül az ajtóhoz közel legyenek. A dobozokról készített leltáros papírt érdemes lefénymásolni, és egy példányt kiragasztani a konténer belső falára, hogy ott is meglegyen a teljes lista. 
 
Következő tippünk, hogy szánjunk elegendő időt és energiát a dolgaink szétválogatására és elraktározására. Ez a fajta szétválogatása a dolgoknak rendkívül fárasztó tud lenni, de megéri a fáradtság. A lakásunk felszabadul egy csomó alig használt tárgytól, ugyanakkor meg lesz az a jóleső érzés, hogy szükség esetén van mihez nyúlni. A szortírozás, dobozolás és a konténerben való elhelyezés mind időt és energiát igényel, így akkor járunk a legjobban, ha rászánunk 1, vagy ha nagyon sok holmink van, akkor 2 napot. 
 
Végezetül pedig beszéljünk a raktározás valódi szükségességéről. Ugyanis rengeteg sok olyan holmit halmozunk fel az évek alatt, amiről azt gondoljuk, hogy majd még kelleni fog. Ennek ellenére telnek az évek és nem használjuk őket, csak amortizálódnak és tönkre mennek. Ezért azt javasoljuk, hogy tényleg csak azokat a tárgyakat helyezzük el a konténerbe, amikre valóban szükségünk van. Amire már nincs, azt adjuk el vagy adományozzuk oda azoknak, akik még tudják használni. Sokszor nem is sejtjük, hogy ami nekünk felesleges, megunt kacat, arra másoknak pont szüksége lenne.