+36 309 540 641

Tippek raktárkonténer használatához (1.rész)

Ha megszületett az elhatározás, hogy végre rendet rakunk a házban, de a ritkán használt tárgyaktól mégse szeretnénk örökre megválni, akkor egy raktárkonténer bérlés lehet a megoldás. Ezeket a konténereket kérhetjük akár a kertünkbe is, így, ha valamire szükségünk van mégis az oda elhelyezett dolgokból, csak ki kell sétálnunk érte. Nézzünk néhány tippet, hogyan tehetjük a raktárkonténerbe való bepakolást praktikussá és átláthatóvá. 
 
Először is haladjunk a lakásban szobáról szobára és minden tárgyak nézzünk végig. Nem jó, ha kapkodva, minden helyiségből egy-egy dolgot kiemelve összedobáljuk a dolgokat, majd be a raktárkonténerbe, mert ez káoszhoz és újabb rendetlenséghez fog vezetni. Tehát egyszerre egy helyiség. 
 
A tárgyakat osztályozzuk aszerint, hogy milyen gyakran használjuk, és amit havonta/két havonta egyszer, azok nyugodtan mehetnek a dobozba, míg az évente vagy még annál is ritkábban használtak szintén egy másikba. 
 
El is érkeztünk a következő tipphez, ez pedig a dobozok gondos számba vétele és megjelölése. A legjobb, ha beszámozzuk az egyes dobozokat és leírjuk, hogy miket tettünk az egyes dobozokba. Érdemes a használat gyakoriság szerint bedobozolni őket, így csak egy dobozt kell gyakrabban elővenni, és nem minden dobozt egyenként felnyitogatni. Ha megvan a listánk a dobozokról és a dobozok tartalmáról, következhet a dobozok elhelyezése a raktárkonténerben