+36 309 540 641

Tengeri raktár konténerek

 A konténereknek rengeteg fajtája létezik. Vannak, a sitt és építési törmelék szállítására használatos nyitott konténerek. Ezek csak rövid távú szállításra alkalmasak és jellemzően az építőiparban és a mezőgazdaságban használják. De terjedőben vannak a konténereknek új generációi, amiket már irodának, kiállítótérnek, őrportának vagy akár lakóháznak is lehet használni. És vannak, a hagyományos konténerek, amiket a tengeri szállítmányozásban használnak. Ismerjük meg kicsit jobban őket!

 A tengeri konténereknek víz és légmentesen záródónak kell lenniük, hiszen az óceáni szállítás minden viszontagságának ellen kell állniuk. Jellemzően acélból készülnek, hiszen óriási terhelésnek vannak kitéve. A gigantikus méretű konténer szállító hajókon egyszerre több mint 20 000 konténer fér el, amiket egymásra pakolnak. Így érthető, hogy egy négyzetméterre több száz kiló nyomás is nehezedhet. Egy konténerbe akár 25 tonna áru is rakható, és 8 szint magasan lehet őket egymásra pakolni. A szabvány konténereknek a 20 láb magas konténereket nevezik a szállítmányozásban, amik 14 nm alapterületűek. Ennél nagyobbak, a 40 láb magas konténerek, amik 28 nm területűek. 
 
A tengeri szállítmányozáson kívül ezek a fajta konténerek kiválóan alkalmasak más célokra is. Tökéletes zárhatóságának köszönhetően mezőgazdasági termények, elektronikai berendezések, ipari eszközök vagy akár bútorok tárolására is alkalmasak.