+36 309 540 641

Szállítókonténerekkel kapcsolatos elvárások napjainkban (2.rész)

 A fent említett megrendelő-, cél- és szállítmányalapú, gyakorlati szempontú és abszolút vevői igények által kialakult elvárásokon túl ezeknek a szállítókonténereknek számos hivatalos szabványnak, egységes nemzetközi követelményrendszernek kell megfelelniük. Kezdve ott, hogy tengeri vagy szárazföldi szállítmányozásra fogják-e használni. 

 A konténerek nagy része fém és könnyűfém elemekből áll össze, zárhatónak kell lenniük egyrészt az áru értékbiztonsága, másrészt az állagmegóvás érdekében. Fontos azonban, hogy biztosított legyen a konténerek megfelelő szellőzése is, de ugyanakkor védelmet nyújtson a mindenféle árutípusra kártékony, és sajnos sok helyen, főleg tengeri szállításnál előforduló férgek ellen is, így sokrétű követelmények és különböző körülmények is írják az elvárásokat. 

Bárhogyan is, minden egyes szállítókonténert úgy kell tervezni és kivitelezni a gyártóknak, hogy a rendelés, legyen az kereskedelmi mennyiség vagy magánszemély által rendelt kisebb csomag, kifogástalan állapotban érkezzen meg a vevőhöz.