+36 309 540 641

Szállítókonténerekkel kapcsolatos elvárások napjainkban (1.rész)

 A szállítókonténer egy olyan standard paramétereknek megfelelő, zárt „doboz”, amely biztonságos szállítást és árumozgatást tesz lehetővé néhány száz vagy akár több ezer km-es távolságokon, óriás mennyiségű rakományok és kisebb magánrendelések esetén egyaránt. 

 A nagyobbak a tengerjáró tartályhajókon, a kisebbek kamionok pótkocsiján egyaránt rendeltetésüknek megfelelően óvják a beléjük helyezett termékeket, a méretek, a belső kialakítások és egyéb részletek tényleg csak a megrendelőtől függenek. A konténer gyártó- és forgalmazó cégek az árutól függően alakítják tovább a szállítókonténerek belsejét, hogy a minőség kifogástalan maradhasson a kiszállítás teljes időtartama alatt. 
 
Éppen a szállítmányok anyagának, méreteinek, sérülékenységének és a megrendelő egyéb elvárásainak végtelen tárháza miatt ezek a konténerek számtalan méretben és típusban elérhetőek, és a legkisebb távolságokon át a legnagyobbakig bármire használhatóak. Legyen szó akár egy egyszerű bútorszállításról vagy akár romlandó alapanyag higiénikus és megfelelő gyorsaságú szállításáról.