+36 309 540 641

San Francisco konténerből épített pizza kamionja

Egy, már régóta nem kellő konténert több féle képpen fel lehet használni, mint azt gondolnánk. Mindösszesen némi kreativitásra és vállalkozó szellemre van ahhoz szükség, hogy teljesen szokatlan dolgokat alkosson az ember egy kiszuperált konténerből és végre valami hasznos dologra használja fel azt.

Egy szakács, Del Popolo, valóban meglepő ötlettel állt elő 2012 májusában, hiszen egy konténer segítségével alakította ki saját pizza kamionját. Egy kamion fülkéje mögé, a rakodótér helyére ültette a mások számára már értéktelenné vált konténert és egy árammal ellátott főző, illetve sütőfülkét hozott létre benne. És ami a ráadás, hogy egy igazi, fatüzelésű kemence is helyet kapott a konténerben, mely percek alatt készé süti az összeállított pizzát.

A tulajdonos számára a pizza kamion nagyelőnyei közé sorolható a mobilitás, tehát könnyen vándor pizzázóvá varázsolható a jármű és ez által San Francisco utcáin számos rendezvényen, majálison és más szezonális programon való részvétel válik lehetővé. Ennek köszönhetően egyre többen kezdték megismerni Del Popolo által készített isteni pizzákat és a nagy sikerre való tekintettel, 3 évvel később sikerült megnyitnia saját éttermét is, ahol a már jól megszokott ízek mellett számos italkülönlegesség is várja a vendégeket. Ettől függetlenül természetesen a konténerből épült pizzázó is ugyanúgy igyekszik kiszolgálni a vendégek igényeit, de már nem csak a street food szerelmeseit várják vendégül egy finom pizza és kiváló bor társaságában.