+36 309 540 641

Mire figyeljünk veszélyes hulladék anyagok tárolásánál?

A veszélyes hulladék tárolása és szállítására megfelelő tartály kiválasztása kulcsfontosságú tényező a hulladékok sikeres kezelésében és a szigorú előírások betartásában. 
 
Első és legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk a hulladék tárolása esetén, hogy tilos az összeférhetetlen veszélyes hulladékok kombinálása. Ha figyelünk a szétválasztásra, akkor megakadályozható, hogy a hulladékok reakcióba lépjenek egymással, és tüzet, robbanást vagy egyéb nem biztonságos körülményeket hozzanak létre. 
 
Egyes hulladékok erősen korrozív hatásúak, ezért a hulladék tárolása előtt győződjünk meg róla, hogy kompatibilis e a szállítóeszközzel, nehogy az a hulladékkal érintkezve megrongálódjon, kilukadjon, ami által a veszélyes hulladék felszabadulhat. Korrozív anyagoknak nevezzük azokat, melyek a velük érintkező anyagokat tönkreteszik, roncsolják. 
 
Hulladék tárolása esetén válaszunk műanyag vagy műanyaggal bélelt tárolókat, ha a szállítani kívánt hulladék korrozív. Az acélból készült tárolók nem korrozív, olaj alapú és gyúlékony folyadékok tárolására alkalmasak. A tárolón a nemzetközi szabványoknak megfelelő címkéket kell elhelyezni, amik jelölik és igazolják az ezen feltételeknek való megfelelőségeket. Óvatosság, figyelem, és a szabályok precíz betartásával biztonságosan tárulhatjuk a veszélyes anyagokat is.