+36 309 540 641

Lakóparkok konténerekből építve

A világ számos pontján vált szokássá a különféle méretű lakóparkok építése, melyek konténerekből alkotnak családok számára nyaralót és otthont.

Ettől függetlenül hazánkban ez az építkezési forma még nem terjedt el, viszont egyre többen választanak egy-egy konténert építkezési alapnak. Sokan nem gondolnák, hogy csupán fantázia kérdése egy konténer ház kivitelezése és berendezése, mely által barátságos és meleg otthont varázsolható egy csupasz konténerből. Emellett sokkal kisebb ráfordítást jelent egy ilyen konténer ház és lakópark kialakítása és megvásárlása, mint akár egy garzonlakás megvétele.

Nem is olyan régen, néhány amerikai üzletember ellátogatott Magyarországra, hogy befektetőket keressenek konténer lakóparkok terveinek átadására és építésére, mely egy hosszú távú befektetés és iránymutatás a hazai építőipar számára. És bár még nem láttunk ilyen lakóparkok építésére itthon, mégis sokak számára nyújtanak segítő kezet, akik akár bedőlt lakáshitellel rendelkeznek, vagy akár fiatalon szeretnének kirepülni a szülői fészekből, de nincs hozzá kellő mennyiségű saját tőkéjük. A konténer lakóparkok hallatán biztos vannak olyanok, akik az ötlethez az alacsonyabb minőségnyújtást társítanak, vagy akár hajléktalanszállás jellegű otthonokra gondolnak, de ez egyáltalán nincs így és alaptalan az ettől való félelem is. Külföldön ennek már kialakult a kultúrája, számtalan család választotta az otthonteremtés ezen formáját. Minden konténer lakás tulajdonosnak saját, elkerített kis kertje lehet és élvezhetik a kertes házak előnyeit, még sincs annyi feladatuk az otthonuk körül, mint egy különálló családi ház esetén. Ha pedig emeletes házat építenek konténerekből, akkor egy nagyobb, közös terület áll a lakók rendelkezésére zöldség és gyümölcstermesztésre, virágok nevelésére és a gyerekek játékára. A szigetelés miatt sem kell aggódni, hiszen a konténer falára gyapot és nikecel réteget tesznek a hő megtartás érdekében és az egészet még egy réteg fémlappal fedik le a kártevők kivédése céljából.

Tehát biztonságos, olcsó, mégis természet közeli otthonokat lehet teremteni konténer lakóparkok telepítésével, mely akár hétvégi nyaralónak, akár családi otthonnak is kiválóan megfelel.