+36 309 540 641

Különleges játszótér konténerekből

A legtöbb anyuka ideje nagy részét a különböző játszótereken tölti, a gyerekeket ugyanis nagyon nehéz huzamosabb ideig lekötnia lakásban. Jó idő esetén tehát megtelnek a játszóterek, a hinta és a homokozás szinte megunhatatlan minden kisgyermek számára. A gyerekek azonban szeretnek új és izgalmas dolgokat kipróbálni, és az sem utolsó szempont, ha mindezt környezetbarát módon teszik meg. 

A világon ezért számos öko játszótér épült már, az egyik ilyen régi konténerekből áll. Az Ausztráliában, Melbourne-ben található kalandparkot négy darab kiöregedett konténerből alakították ki, a végeredmény pedig egy szupermenő játéktér lett. Sőt, itt minden újrahasznosított elemből készült el, a szőnyegektől kezdve a csempén át, a függönyökig. Ez a játszótér nem csak környezettudatos, hanem igazán dizájnos is, a fekete, fehér és a kék színvilág igazán egyedivé varázsolja. 

A kétszintes különleges konténer játszóparkon kívül máshol is épültek úgynevezett zöld játszóterek, az egyik ilyen például hatalmas, már nem használt szélturbina lapátjaiból készült el Rotterdamban. Japánban is játszhatnak a gyerkőcök környezetbarát játékokon, a Nishi Rokogu Park elemei ugyanis több ezer használt gumiabroncsból állnak. Ám a leghasznosabb játszóterek bizonyára New Yorkban vannak, hiszen a rajtuk található hordók és burkolatok az esővíz felfogására kiválóan alkalmasak. Így egy-egy hatalmas esőzés után nem kell félni az ott lakóknak, hogy elönti a várost a túlcsorduló szennyvíz, és persze nem utolsó sorban a gyerekek is kedvükre játszhatnak rajta.