+36 309 540 641

Könyvtár és kiállító terem egy konténer felhasználásával

Juarez városában egy kamion konténerből újrahasznosított kiállítótér és könyvtár nyílt, Proyectos Impala néven. Nem messze az amerikai határtól, a Rio Grande folyó mentén húzódik a kisváros, az El Pasoba vezető úton.

A projekt Alejandro Morales és az Urbánica Architectos kooperációjával valósult meg, életre keltve egy már használaton kívüli konténert.  
 Kezdésnek rendbe hozták a konténer padlóját, és tetőablakokat szereltek be, hogy elegendő természetes fényt és így otthonosabb környezetet teremtsenek. Kialakítottak egy kis Lounge-ot és egy olvasóteret. Végül, az egész egység egyetlen, közösségi térként funkcionál, mely kellemes hangulatával segíti a benne megtalálható alkotások élvezetét.

 A Proyectos Impala egy mozgó kiállítótér, mely nemzetközi szinten dolgozik össze különböző művészekkel és célja, hogy az elszigetelt területek közösségeit is elérjék. 
 Folyamatos kiállításokkal és rengeteg könyvvel várják a látogatókat minden egyes megállóban, ahonnan időről időre továbbállnak. Jelenleg több, mint hétszázötven kötetből áll a kis könyvtár, melyet különböző szervezetek támogatásával hoztak létre.
 Az egyik legfontosabb célkitűzése a projektnek, hogy a kis közösségek között és saját magukon belül is, megerősítsék a kreatív kötelékeket és egy közlétesítmény hálózatot építsenek ki.
 Az újrahasznosított konténer, egyfajta kulturális katalizátorként hivatott működni, amely remélhetőleg feléleszti a fiatal művészeket és számukra gyűjtőhelyként, találkozópontként szolgálhat.