+36 309 540 641

Konténerszállító hajón a korona vírus?

Kínában ütötte fel fejét a fenyegető és halálos áldozatokat is követelő újabb vírus, amelyet korona vírusnak neveztek el. Kínában őrült tempóban láttak hozzá egy új, akár 1000 beteg befogadására is alkalmas kórház megépítéséhez. 
 
A munkálatokat nagy gépek tömege, több száz ember és konténerek is segítik. A Wuhan központjában található létesítmény várhatóan kevesebb, mint egy hét alatt épül majd fel. A konténerek szállásként, raktárként funkcionálnak a nagyszabású építkezés mellett. A konténerek az interneten több helyen is közzétett videókon is jól látszódnak. A hatóságok három másik ideiglenes egészségügyi központot is építenek Hubei és Henan tartományokban. 
 
A halálos vírus legalább 162 embert ölt meg eddig - mindegyik Kínában -, és világszerte ezidáig több, mint 6065 fertőzöttről vannak hivatalos híreink. Ezek a számok sajnos napról, napra nőnek. Mindeközben felröppent a hír, hogy egy konténerek szállításával foglalkozó hajón, a CMA CGM Ural konténer szállító fedélzeténhat tengerész betegedett meg korona vírussal. A legfrissebb információk szerint azonban megnyugtatták a közvéleményt, hogy a koronavírus kizárt, a fedélzeten lévő beteg személyzet felépült. Így a hajón szállított konténerek további fennakadás nélkül juthatnak el a célállomásukig.