+36 309 540 641

Konténerből zenedoboz

Egyszerű anyagok és közönséges ipari tárgyak felhasználásával a svájci művész, Zimoun, építészeti beállítású zenei panorámát hoz létre, mely felderíti az elkészítet rendszerek mechanikai ritmusát és áramlását.

 
Ezek a minimalista szerkezetek motorizált elemekből és hétköznapi közvetítő anyagokból állnak, ellentétet teremtve a modernizmus rendszerezett mintái és az élet egyébként kaotikus erői között.


A 2016-os Art Basel alkalmából, Sennheiser arra kérte Zimount, hogy hozzon létre egy új, magával ragadó installációt egy régi szállító konténeren belül. Váltóáramos motorok, papírtasakok és szállító konténerek alkotják a belső teret, melyet barna papírzacskók százaival tapétáztak ki, úgy a falakon, mind pedig a padlón és a mennyezeten. A konténer belsejébe továbbá egy magától mozgó motor került.

A látogatók egyesével lépnek be a térbe a konténer aljának egy nyílásán keresztül. Ahogy belépnek, a nézőket teljesen körülveszik a halkan működő generációs rendszerek, s így egy háromdimenziós kompozícióba kerülnek. Ezernyi papírzaj szólal meg – gyűrődés, zizegés, csörgés és recsegés – és részeivé válnak e mindent felölelő audio berendezésnek. Hanggenerátorok sokasága, melyeknek mindegyike függetlenül működik, komplex zajt hoz létre, mely ugyanúgy soha meg nem ismételhető.