+36 309 540 641

Konténer óvoda a környezettudatosság nevében

Ez a Japánban, Saitamában található óvoda, egymásra helyezett szállító konténerek felhasználásával került felújításra. A terveket HibinoSekkei és Youji No Shiro építész csapata készítette, amely gyermekek számára készülő épületekre szakosodott. A konténer épület egy fontos üzenetet hivatott kézbesíteni, mely a környezetünk felelős használatáról és az adaptív újrahasznosításról szól. 
A konténer óvoda már több, mint ötven éve része a közösségnek- egy örökség, melyet a mérnökök meg akartak őrizni.

A viszonylag rövid idő alatt felépített konténer épület struktúrálisan meg lett erősítve, hogy ellenálljon a földrengéseknek. A mérnökök az óvodát egy kör alakú udvar köré építették, melyen egyetlen fa áll.
Itt a termek egy fedett teraszra nyílnak, mely egy kellemes, rekreációs, külsőteret alkotnak. A belső terek pedig meleg, fa tónust kaptak, mely egy kényelmes, hívogató tanuló teret eredményezett.

A legnagyobb tere a konténer épületnek egy változatos, 364 négyzetméter alapterületű hall. Ezen a helyen lehetőség van különféle események lebonyolítására, például előadásokra, vagy tornaórára is.
 A felső emeleten kialakított irodák nagy, utcára néző ablakokat kaptak, az épületet körülölelő növényzet pedig kellemes zöld területet biztosít a gyermekek számára, hogy jól érezhessék magukat.