+36 309 540 641

Konténer, mint műhely

Dolgozzunk akár varrónőként, akár ácsként, a hogyan szervezzünk meg, hogy a műhelyként használt konténer belsejében minden a helyén legyen és mindig rend legyen? - ez a kérdés mindegyikünk számára fontos. És továbbá fontos még az is, hogy a munka során ne kelljen azzal töltenünk az értékes perceket, hogy keressük, kutatjuk az éppen szükséges szerszámokat, eszközöket, anyagokat.

Első lépésként szerezzünk be stabil és jól beosztható polcokat amit a konténer a bejáraton kívüli akár mindhárom falához fel tudunk állítani. A polcokon kívül asztal, szék és esetleg a munkánkhoz speciálisan szükséges eszközöknek is tervezzük meg a pontos helyét, hogy minden kényelmesen elférjen.

A polcokon kívül szerezzünk be megfelelő méretű tűroló dobozokat is, amik lehetnek akár átlátszóak is. A szervezett és átláthtató műhely kulcsa, hogy a tárolókat a konténer polcain megfelelően címkézzük. Mindenképpen címkézzük fel őket, így könnyebben átlátjuk majd, hogy mibe melyik szerszám került. A tárolódobozok könnyen átpakolhatók, úgy rendezhetjük el őket, ahogy nekünk tetszik.

A konténer berendezését amúgy is érdemes úgy kialakítanunk, ami a legjobban szolgálja a mindennapi tevékenységünket és feladatainkat. Karton, szövet, vagy fém tárolók közül válaszunk, mert ezek a legtartósabbak. A polcok tetejére pedig helyezzük a ritkán használt eszközeinket, így átláthatóbb és rendezettebb lesz munkakörnyezetünk.