+36 309 540 641

Konténer házak egyszerűtől a luxusig

Egyre több konténer ház épül szerte a világon. Ha még soha nem jártunk konténerből épített otthonban nehéz elképzelnünk, hogy mi minden kihozható belőlük. 
 
Egy konténer ház sok esetben fel sem ismerhető, mármint csak ha nagyon figyelmesen nézzük vehetjük észre, hogy a ház alapja valójában egy konténer. Nem csupán egy egyszerű téglalap alaprajzról van szó. A konténer ház esetében a tervezők és kivitelezők komoly figyelmet fordítanak a tervezésre, az arányokra és a helységek felosztására. A számtalan konténer ház, ami már felépült is azt bizonyítja, hogy ezek az otthonom optimális kialakításúak, fenntarthatók és sok esetben nagyon izgalmasak lehetnek. 
 
Több konténer összeépítéséből készült házak akár több ezer négyzetméteresek is lehetnek, tehát egy konténer ház esetében ne gondoljunk minden esetben egy egyszerű és puritán házra, hiszen nem ritka, hogy luxus otthonok is épülnek konténerekből. 
 
Egy nagyjából 700 négyzetméteres konténer ház belsejében kialakítható két hálószoba, nappali, étkező, teljes konyha és egy fürdőszoba is, ami akár egy négytagú család igényeit is bőven kielégítheti. Persze a kisméretű, kompakt, átmeneti szállásokról se feledkezzünk meg. Vannak olyan konténer házak, amelyek picikék, éppen ezért könnyen szállíthatók és elhelyezhetők például az erdőben, telken, vagy vízparton is.