+36 309 540 641

Konténer ház Sukumóban

 Ez a japán Takanobu Kishimoto által tervezett, konténerekből megálmodott lakóház, egy fényes és nyitott otthont biztosít a család számára. A házat a „ház Sukumóban” nevet kapta, hiszen Sukomóban, Japánban építették fel.

 A megrendelőkkel szoros együttműködésben tervezték meg ezt a konténer házat, akik olyan otthont szerettek volna, ami egyúttal az otthon dolgozó feleség irodájaként is szolgál. A lehető legkevesebb, különböző anyag felhasználásával alkották meg és a fényvisszaverő üvegnek köszönhetően maximálisan privát szférát teremt. 

A konténer ház első emelét szimmetrikus tervezése egy nyitott, világos teret alkot, ahol a mindkét szinten átívelő üres tér felnagyítja az életteret lehetővé téve a nagyobb ablakok beépítését.

Az így kialakult beltéri udvarok között egy háló lett kifeszítve, ami a második szintről érhető el és egy szórakozásra vagy pihenésre alkalmas elemként funkcionál az egész család számára.
 „Az udvar mindkét oldalán, mind a két emeleten, egyenlő méretű szobákat alakítottam ki. Nem határoztam meg speciális funkciót egyiknek sem, így más és más célt tudnak szolgálni, vagy akár a későbbiekben meg is lehet őket változtatni.”– magyarázza a tervező.

A konténer ház emeletén egy kifejezetten a család számára kialakított privát tér található, ahol a cédrus burkolat kellemes, meleg hangulatot kelt.
 „Remélem, a négy tér és az udvar gazdagítja majd az életüket és békésen telhetnek a napjaik. Hiszünk benne, hogy ez a konténer ház lehetőséget teremt a jövőben az újabbnál újabb változtatásokra, illetve a család számára is.”- vonja le a következtetést Takanobu Kishimoto.