+36 309 540 641

Kis fantáziával olcsón, nagy dolgokat alkothatunk!

Bár a vélemények megoszlanak a mostani cikkemben szereplő megoldást helykihasználásának tökéletességéről, úgy gondolom, ez mégis egy nagyon jó példa arra, hogy kis fantáziával milyen ügyesen lehet felhasználni a már kidobott szállítmányozási konténereket.

Valójában ez tényleg nem egy túlgondolt, extravagáns megoldás, mégis biztosra veszem, hogy a célnak megfelel, ráadásul az ilyen egyedi konténer épületek jelentős mértékben csökkentik az építés költségeit és nagyon könnyedén felállíthatóak, vagy akár más helyen újjáépíthetőek.

 Az MB Architecture csapata egy olyan feladatot oldott meg, miszerint 200 000 dolláros költségkeretből új média labort kell tervezni és építeni a New-Yorki Bard egyetem számára.
 Az építmény előre legyártott mobil konténer elemekből áll, és mintegy fél nap alatt összeszerelhető a kívánt helyszínen. Ráadásul más terepmunkára nincs is szükség, mint egy egyszerű beton alap elkészítésére.

 Mint prototípus, a jelenlegi mobil konténer tervei más iskolák és egyetemek számára olcsó megoldást jelenthetnek az esetleges, sürgősen szükségessé váló bővítésekhez, miközben ez a megoldás egy rugalmas teret biztosít a különféle események és rendezvények lebonyolításaihoz.
 Egy nagyméretű forgó garázsajtó beépítésével, mely egy zárt terasz fölé nyílik, a tér egy tágas színpaddá alakul, melyben koncerteket, vagy akár színházi előadásokat is rendezhetnek.