+36 309 540 641

Hol aludjunk ma?

Ha utazik az ember, sok esetben jelent problémát a megfelelő helyszínen történő szállásfoglalás, főleg, ha csak átutazóban vagyunk egyes városokban és nehéz megmondani, hogy holnap hol tudjuk álomra hajtani a fejünket.

Ilyen esetekre kitűnő megoldást nyújtanak a mozgatható konténerekből kialakított hotelek, melyek egyik nap, itt, a másik nap akár egy teljesen más városban vagy országban bukkannak fel és nyújtanak kellemes fekvőhelyet bárki számára. Az építészek körében egyre nagyobb teret hódítanak a konténerek, vagyis sokakat foglalkoztat az a gondolat, hogy mit is lehet kihozni egy használt hajó konténerből. Azáltal, hogy a konténerek nagy része Kínában készül el, és onnan kiindulva használják őket áruk szállítására, amely esetekben a végállomás más országok illetve kontinensek. Igen sokszor jóval költségesebb lenne az üres konténereket visszaszállítatni Kínába, mint a helyszínen hagyni őket, így a lerakodó ország partján maradnak és sok szakember számára kitűnő alapanyagként szolgálnak új projektek megvalósításában. Erre kitűnő példa az Antwerpen partjánál található, mozgatható konténerhotel, mely hat méter magas, feladatát rég ellátó és már nem használt konténerek alkotják az építményt. A szállást nyújtó konténer együttes a Sleeping Around Hotel nevet viseli és különlegessége, hogy szét, illetve összeszerelhető konténerekből áll, valamint szükség szerint még bővíthető is, ha az érdeklődés növekedne iránta.

A hotel megvalósításán dolgozó építészek és designerek számára fontos szempont volt a környezettudatosság, ezáltal a bútorok valamint egyéb berendezési tárgyak esetében csak olyan anyagokat használtak fel, melyek ökológiai szempontból fenntarthatóak. A hat konténerből négyet alakítottak át szobává, a másik kettő étkezőként és szaunaként funkciónál, így biztosítva a vendégek részére teljes körű kényelmet és szolgáltatást.