+36 309 540 641

Elárvult konténerek árverése

A konténereket sokszor használják raktározásra. Főleg Amerikában, de a világ más pontjain is konténer telepeken akár több száz konténer is lehet. Van, aki abból él, hogy figyeli, mikor bocsájtanak árverésre egy-egy elárvult konténert
 
Na, de ne szaladjunk ennyire előre. Tegyük fel, hogy van egy személy, aki bérel egy konténert és tele pakolja bútorokkal, gépekkel, egyéb tárgyakkal, ami az otthonában már nem fér el, de megválni sem szeretne tőle. Sokan öreg korukat magányosan töltik, lehet el is feledkeznek róla, hogy volt egy ilyen bérelt konténerük, amit raktárként használtak. Ha egy idős úr, vagy hölgy meghal és nincs hozzátartozója, aki tovább fizetné a bérleti díjat, vagy igényt tartana a benne lévő holmira, a konténer bérléssel foglalkozó cég árverésre bocsájtja az. 
 
Mindig zsákbamacska egy-egy ilyen bérelt raktár tartalma, hiszen azon csak a licit lezárása után törik fel a zárat és nyitják ki az ajtaját. Lehet, hogy a licitnyertes sokat bukik egy-egy ilyen megvásárolt konténeren, mert tényleg csak kacatokkal és értéktelen tárgyakkal van tele. De néha előfordul, hogy a rengeteg, látszólag értéktelen holmi között nagyon sok pénzt érő kincsekre bukkannak. 
 
Nos, ezért éri meg nekik folyamatosan figyelni, részt venni és licitálni, hiszen a nagy számok törvénye alapján valamelyik konténer akár gazdaggá is teheti őket majd.