+36 309 540 641

Egy otthon, mint működő gépezet (I. rész)

Daniel Flores és Sebastian Calero újrahasznosított konténerek felhasználásával építettek egy RDP házat.

 A konténer építmény egy relatíve lapos, füves területen helyezkedik el, az ecuadori La Tomecában.
Nem sokkal a hektikus városi környezet határától, a helyi építész, Daniel Moreno Flores, Sebastian Calero-val együttműködve, nemrég fejezték be az újrahasznosított konténerek felhasználásával épült RDP házuk megépítését.
 A megrendelő különleges vonzalma a mechanikus szerkezetek és a fémek, mint alapanyag felé, eredményezte, hogy a konténer épület alapegységét a használt szállítmányozási konténerek adják, ráadásul, az sem volt hátrány, hogy ehhez az alapanyaghoz meglehetősen kedvező áron lehet hozzájutni.
 A megrendelő igényei ráadásul a kialakítást is megkönnyítették, mert az első pillanattól fogva nem volt kétséges, hogy a szerkezet összekötő elemeit, rögzítéseit láthatóan hagyják, kiemelve ezzel az ipari hangulatot. Így valóban eleget tudtak tenni a megrendelő azon kérésének, hogy lakása minden egyes elemében egy működő gépezet hangulatát adja vissza.  

 A konténer épület alapját hét, egyenként húsz láb hosszú konténer adja, valamint ráadásként egy hatalmas, negyven lábas testvérük egészíti ki az összképet.