+36 309 540 641

Egy mobil hotel a folyóparton

 Ez a Csehországban található, összerakható hotel használaton kívüli nehézszerkezetű hajózási konténerekből lett felállítva. Helyileg az Elba folyó mentén, nem messze Litoměřice városától található. Az épület a „Trainspotting hotel” becenévre lett keresztelve, a nem messze található vasútnak köszönhetően.  A tervezők egy 40 lábas konténert helyeztek el keresztben, két 20 láb hosszú, merőlegesen felállított konténer tetején.


A meglehetősen barátságos megjelenésű külsőt az Artikul tervezőmérnökei álmodták meg, melynek legérdekesebb jellemzője, hogy a megrendelő kérésének eleget téve, időről-időre más-más helyen lehet újra felállítani, így lényegében egy mobil hotelt hoztak létre.
 Az alsó két konténer elemben találhatóak a fürdők, mosdók, egy raktár és egy vendégszoba is, mely plusz férőhelyet biztosít. Az elsődleges lakóterek pedig a felső, nagyobb konténerben kaptak helyet, melyek két tetőablakkal lettek még hangulatosabbá téve és egy gyönyörű, tágas terasz vezet az ajtókig.


 A konténer padlózata nyírfa parkettával lett megoldva és a legtöbb bútor is egyedileg készült. A zuhanyzást, kézmosást egy beépített víztartály teszi lehetővé, még a mosdóknál víznélküli megoldást alkalmaztak, hogy minél inkább környezet barát legyen a szerkezet. Egy újrahasznosított fából készített napellenzővel pedig a nyári meleg elől védik a szobákat.
 A hotel 12 vendéget tud fogadni és csak néhány hónapra építették.