+36 309 540 641

Egy kis konténerfarm, üvegházzal (II. rész)

A farm konténer akvapóniát alkalmaz, mely ötvözi a hagyományos növénytermesztési eszközöket és módokat. Minden egység kétköbméternyi vizet tartalmaz, mely zárt körben áramlik, melyben a halürüléket lebontják a szennyvíz tartályban található baktériumok, majd átalakítják a növények trágyázására és táplálására szolgáló ásványokká, leszűrik, végül pedig újra visszajut a víz a halas medencébe. Erre a zárt, szabályozott rendszerre úgy tekintenek, mint egy rendszerre, mely kivonja a metánt a tartályból, hogy azzal működtessen egy áramgenerátort. Számos konténer elhelyezése esetén el lehet képzelni egy biogáz telep feltöltését is az organikus hulladék összegyűjtéséhez és újrahasznosításához.

Minden konténer szerkezet sztenderd elemekből lett kialakítva: hidroponika, egy ipari üvegház, állványzat, és egy nyitott tetejű konténer; mindezek úgy lettek tervezve, hogy megmászható és fejleszthető legyen – hogy adaptálódni tudjon számos környezethez és szituációhoz.
2010 óra három farmot építettek Zürichben, Berlinben és Brüsszelben. Mostantól február 24-ig a legújabb UFU iteráció megtekinthető a belga Levuen nagy piacán (grotemarkt) az „Artefact Festival” program részeként.