+36 309 540 641

Egy kis konténerfarm, üvegházzal (I. rész)

A Damien Chivialle féle városi farm egység egy olyan szállító konténerből áll, melynek nyitott tetejére egy üvegházat építettek –  Kaaitheater, Brüsszel stílusban.

A városaink szűkössége és a bennük generált környezetszennyezés nem nyújtanak éppen ideális környezetet a mezőgazdasági tevékenységekhez. Ennek ellenére igen nagy a helyileg termesztett étel iránti kereslet. A földművelés új technológiái, mint például a hidroponikus növénytermesztés (hidroponika), megkönnyítik a frissen termesztett növények elérését, mivel ezeket olyan helyeken is lehet alkalmazni, ahol nem áll rendelkezésre nagy földterület. Damien Chivialle az „Urban Farm Units” (vagyis Városi Farm Egység, röviden UFU) formájában egy olyan nyílt forrású modellt hozott létre, mely arra szolgál, hogy ellássa a városokat organikus élelmiszerrel, minimalizálva azok szállítását.

Egy „föld feletti” közös kertként kialakítva az egység egy szállító konténerből áll, üvegház bővítéssel a tetején, mely elmozdítható és gyakorlatilag bárhova elhelyezhető, ahol van elég hely. Ennek a speciális konténernek a célja pedig az, hogy egy termesztésre használt farmként működjön a helyi lakosok igényei szerint, továbbá megnövelje a városaink meglévő szerkezetét.