+36 309 540 641

Díjnyertes ReWater víztisztító konténer

2016 novemberében, Budapesten, immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Víz Világtalálkozóját, melyen 117 ország 1800 képviselői jelentek meg. A résztvevők között köszönthettek kormányfőket, minisztereket és nemzetközi szervezetek magas rangú tisztviselőit is. A rendezvény célja, hogy üzleti, illetve tudományos szempontok szerint megtárgyalják az ivóvízzel, a szennyvízzel, valamint vízgazdálkodással kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

A három napos találkozót követően pedig sor került a Fenntartható Vízügyi Megoldások Szakkiállítás Innovációs Napja névre hallgató kísérő rendezvény lebonyolítására is. Ennek keretei között sor került a Víz Világtalálkozó Innovációs Díj átadására is, melyet a Fővárosi Vízművek Zrt., illetve a Pureco Kft. közös fejlesztésű víztisztítójáért vehettek át. A díj elnyerése céljából azok a vállalatok é szervezetek nevezhettek, akik az Expo kiállítói és előadói között szerepeltek. A bírák minden nevezett terméket, szolgáltatást és innovatív megoldást, melyek vizeink védelmét, valamint vízügyi fejlesztések megvalósítását szolgálják, górcső alá vettek és számos szempont alapján pontozták. A díj odaítélésénél fontos szempontok között szerepel a környezetvédelem, a gazdaságosság és a szociális szempontú hasznosság. Csak olyan termékekkel nevezhettek, melyek prototípusa bemutatásra került, illetve legyártott és már ma is kaphatóak a piacon.

A díjnyertes ReWater víztisztító konténer kompltex technológián alapuló rendszere bármilyen szennyvízből vagy édesvízből képes ivóvizet előállítani. Felépítésének köszönhetően üzemeltetése gazdaságilag optimális és gyors telepíthetőségének köszönhetően az ország bármely pontján hasznosítható ez a víztisztító konténer. Sőt, ez a víztisztító konténer szélsőséges esetekben, például természeti katasztrófa sújtotta területeken is képes úgy az ideiglenes, mint az állandó vízállítás biztosítására.