+36 309 540 641

Az URBANTAINER és a Koreai Nemzeti Színház

Az URBANTAINER szállító konténerekkel dolgozó dizájn stúdió moduláris fémbővítéssel terjesztette ki a Koreai Nemzeti Színház (NTCK) főépületét.

  A 2009-ben alapított URBANTAINER célja eredetileg az volt, hogy betöltsön egy űrt Seoul arculatában, és fokozatosan szerves részévé váljon a város  feltörekvő EDM- kultúrájának. A bővítés a cég egy viszonylag letisztultabb projektje, mégis az új épület vibráló fém szerkezeteinek élénksége semmiben nem marad el a cég többi projektje mögött. Az új konténer épület számos funkcióval rendelkezik, található benne többek között egy előcsarnok, egy nagy közösségi tér, egy kávézó és egy bár. 

A kibővítés fő célja az volt, hogy legyen egy további közösségi tér az NTCK épületén belül. Az URBANTAINER alap koncepciója az volt, hogy az új konténer épületrészt a színek egységesítésével és a vonalak egymáshoz igazításával integrálják a már meglévő létesítménybe. Noha kiemeli a konténerek moduláris alakját, a kialakítás kifejezetten könnyed, megtartja a megfelelő egyensúlyt az új és a már meglévő formák, illetve tárgyak között. Egy fa terasz veszi körbe az konténer épület elülső oldalát, míg a teljes hosszban futó üvegpanelek lehetővé teszik a napfény beáradását az épület belsejébe.