+36 309 540 641

Az un dernier voyage projekt

A Spray Architecture vállalat Franciaországban, Meuse megyében egy régi legelőn létrehozta az „un dernier voyage „ nevezetű projektet, melyet az alkotás és inspiráció-keresés helyének terveztek.

Az ingatlan egy kis falu végén található, pár méterre az erdő szélétől. Az erdő tele van kortárs művészeti alkotásokkal, melyeket a világ minden tájáról erre a környékre érkező művészek és dizájnerek készítettek.

  Az otthon két konténerből áll: az egyik élettérként szolgál, míg a másik a szobrászműhely. Az „élettér konténer” egy fém vázon támaszkodik, mely a föld fölé emeli az építményt. Az tervrajza egy húszszor hat méteres téglalap.

A konténer épület kialakítása a materialitás brutalista alapelveit kívánta követni a fémszerkezet, acéllapok, technikai eszközök és betonpadló láthatóvá tételével. Kívül a feketére festett konténerek monolitoknak tűnnek, mely erős kontrasztot alkot a falusi tájjal szemben. A homlokzatokat függőleges irányban kifúrták és francia ablaknyílásokkal, illetve fix ablakokkal pótolták, melyek keretbe foglalják a természetet és játszanak a kialakítás keresztező tengelyeivel. A „workshop” konténer ugyanezen szögben való elhelyezkedésének köszönhetően a ház úgy néz ki, mintha meg lenne kettőzve.