+36 309 540 641

Az újhullámos konténerház és a Starbucks 2.rész

A tajvani Starbucks konténerkávézó megálmodója, Kengo Kuma, már csak a helyszín miatt is, eltérően az USA-beli társaitól, igyekezett stílusosan ötvözni a hagyományos kínai építészeti elemeket a kávécserje lombozatának egyenetlen formavilágával, mely első ihletét adta.

  A konténerek különböző-féleképpen kerültek föl egymásra hosszában és egymásra merőlegesen egyaránt, így nemcsak kívülről nyújt lenyűgöző látványt, belül is szokatlan, modern, de mindenekelőtt megkapó tereket és élményt biztosít a látogatók számára. Kívülről fehér, belül különböző színű és stílusú kis zugok kerültek kialakításra különleges faberakásos falakkal és mennyezetekkel, újhullámos faldekorációkkal és hozzájuk illő, stílusos asztalokkal és ülőalkalmatosságokkal. Azon kívül, hogy egyedi kialakítású ez a konténer építmény, izgalmas és változatos ez a kávézó, még meg is felel a Starbucks új irányvonalának, miszerint környezetvédelmi szempontból fenntartható, „zöld” épületekben képzelik el a cég jövőjét.

Az Egyesült Államokban a Starbucks már 45 ilyen előre gyártott konténerkávézót hozott létre, ezzel is odafigyelve, hogy minél kisebb legyen a cég környezetvédelmi lábnyoma.