+36 309 540 641

Az újhullámos konténerház és a Starbucks 1.rész

Malcolm McLean a szállítókonténer feltalálásával az 1950-es években szabályszerűen megreformálta a szállítóipart. És ahogy az már lenni szokott, az új találmány megihletett más területeken alkotó tervezőket is. Az egyik ilyen terület az építészet volt, a konténerépítészet pedig mára nagyon felkapott lett, ötletekből, tervezőkből és a felhasználás céljaiból pedig nincs hiány.

  Többek között a Starbucks számára is készültek már konténerkávézók, legtöbbjük persze az anyaországban, a csendes-óceáni térségben pedig az első ilyet Kengo Kuma designer tervezte. Ez a designépület 29 szállítókonténer felhasználásával készült, jelenleg Tajvanon van.

A konténerépítészet egy igazi mérföldkő az üvegházhatás elleni küzdelemben, mivel ez egy rendkívül környezetbarát formája is a modern építészetnek. Csak egy példa, a követendő üzemeltetésre, hogy üvegtetőkkel, napelemekkel oldják meg a benti fényeket és hőmérsékletet. Ennek a konténerkávézóknak rendkívüli előnyük továbbá, hogy masszívak, tartósak, és hiába épületekről van szó, rekordidő alatt összeépíthetőek, és mivel szabványméretűek az alkatrészek, a szükségtelenné vált darabokat bármely más építkezésnél azonnal újra lehet hasznosítani.