+36 309 540 641

A Sweco Architects konténerei

 A Sweco Architects egy dizájn csoport, mely a dániai Halsskov új vízi sportközpont konténerekből történő megépítésének első stádiumáért fele. A projekt egy építészeti beavatkozás, mely a régi kompkikötőnél biztosítja a víz és a vízi sportok elérhetőségét.

A dániai székhelyű Sweco Architects cég ugrótornya a régió látványossága. A tornyot 4, 8 és 11 méterről való ugrásra tervezték, színe pedig rikítóan sárga, minek köszönhetően az építményt a Nagy-Bælt hídról tisztán látni lehet. A szerkezet három egymásra helyezett konténerből készült, melyek fokozatosan vannak elfordítva. Ezáltal az aktivitás, az árnyékok és a méretek különös interakcióját hozzák létre.

 Állandó téma gyanánt a Sweco Architects ’Halsskov vízi sportközpont’ projektje az előző kikötő alapanyagaiból, újrahasznosításgyanánt, annyi anyagot használ fel, amennyit csak lehet. A terület határai és padjai a kompkikötő azelőtti mellvédjéből lettek kialakítva, míg az új fa  stégek vágott mellvédekből állnak. Az itt lévő épületek, melyek szintén konténerekből épültek, hőkezelt fával vannak befedve, melyek biztosítják a minimális karbantartási igényt. A projekt energiafelhasználásával kapcsolatban meg kell említeni, hogy a teljes fogyasztás minimalizálása érdekében LED világítást alkalmaznak.