+36 309 540 641

A nagyvilág konténerépítészete (II. rész)

Egy brooklyni eredményjelző az Audi jóvoltából

Ezt az eredményjelző táblát az Audi gyár készítette a 2014-es football világbajnokságra. A felhasznált negyvenöt konténer mellett 28 db. Audi A8 is beépítésre került. A végeredmény egy tizenkét méter magas, digitális kijelző, melynek a fényét az Audikból ismert ledes fényszórók összessége adja. Az így kapott hatalmas kijelzőt mérföldekkel távolabbról is jól kivehetően lehet leolvasni és a teljes világbajnokság alatt közölte az eredményeket. 

Méhkas-fogadó

A megjelenésének köszönhetően Méhkas-fogadó névre keresztelt konceptuális hotelt az Ova stúdió tervezte meg. A cég egyébként Hong Kong városában van bejegyezve. Érdekessége, hogy a szobákként funkcionáló konténerek nincsenek rögzítve, így tetszés szerint ki -be vehetőek,. Ennek a megoldásnak az volt a lényege, hogy a létesítményt folyamatosan lehessen változtatni, minden eleme mobil legyen és bármilyen egyéb helyiség is beépítésre kerülhessen, mint például orvosi ellátó központ, vagy egyéb sürgősségi helyiségek. 

A Trump torony

 Egyelőre ez még csak egy miniatűr változatban valósult meg, mint terv, de a lényege, hogy az Isztambuli Trump torony tetejére moduláris megoldással, konténereket felhasználva teraszokat és egyéb helyiségeket építenek rá. Az így kapott szerkezet két szinten kerülne kialakításra és a különböző elemeket egy ösvényrendszer hálózná be.
 A beépített konténer egységek 25 kereskedelmi és jó néhány kerthelyiséget foglalnának magukban, ezzel egy valódi, hagyományos török bazár hangulatát elevenítve fel.