+36 309 540 641

A nagyvilág konténerépítészete (I. rész)

Egy kis hernyó Chilében

 Ez a, valójában nem is olyan pici, 371 négyzetméteres lakás a chilei Santiagoban épült meg Sebastian Irráza közreműködésével, mintegy 11 szállítmányozási konténer felhasználásával.  A nevét az épület, egy hernyóra emlékeztető konténer lábairól kapta. Ezek a lábak a ház oldalaiból erednek és az Andok lejtőire támaszkodnak.
 A ház szerkezetét adó konténerek között van, mely a hegy oldalának vonulatait követve lett elhelyezve, és a bejárt is itt lett kialakítva.


Egy igazi konténer város Londonban.

Ez az együttes a Temze mentén helyezkedik el és mára már a világ leghíresebb konténer létesítményévé vált. A terveket és a kivitelezést a Trinity Bouy Wharf-nak köszönhetjük. Ráadásul, nem csak érdekes, de kifejezetten látványos is lett, még az átlagember számára is. A legtöbb lakó a hely szellemiségéből ihletet merítő művész. Egy átlagos lakás bérleti díja pedig 250 Font havonta, a luxus lakások ára a havi 1500 fontot is elérheti. 


Malom silók

 Johannesburgban egy igazán hangulatos diákszállást alakított ki a Citig egy gabonasiló átalakításával. Természetesen konténereket is felhasználtak az átépítéshez, különben nem foglalkoznánk vele a cikkben. A felhasznált konténereket a siló tetejéhez és oldalaihoz rögzítették, hogy nagyobb lakóteret nyerjenek.
 Az így kapott terület 375 kis lakásból áll. A lakások 11 emeleten helyezkednek el, ami különleges, színes alkotásként nyúlik a város fölé.