+36 309 540 641

A konténer design előnyei (I. rész)

Személyre szabott
Alakjuknak és anyaguknak köszönhetően a szállító konténerek egyszerűen alakíthatók, hogy gyakorlatilag bármely célnak megfeleljenek.

  Erősség és tartósság
A szállító konténereket úgy tervezték, hogy egymásra helyezhetőek legyenek, akár hosszú oszlopokban, és nehéz súlyt bírjanak. Kialakításuk arra is képessé teszi ezeket, hogy ellenálljanak a szélsőséges környezeti behatásoknak, például óceánjáró hajókon vagy hosszú utakon, ahol a por és egyéb kosz huzamosabb ideig folyamatosan éri őket. Erősségüknek köszönhetően általában a szállító konténerek esnek szétlegutoljára szélsőséges környezeti viszonyok esetén, mint például a tornádó, hurrikán vagy szökőár.

Modularitás
A szállító konténerek szélessége megegyezik, és többségük két sztenderd magassággal és hosszúsággal rendelkeznek, így tehát moduláris elemeket alkotnak, melyek kombinálásával nagyobb szerkezetek is létrehozhatók. Ez egyszerűbbé teszi a kialakítást, tervezést, és szállítást. Mivel ezeket eleve úgy tervezték, hogy egyszerű legyen őket egymáshoz kapcsolni a szállítás és mobilizáció megkönnyítéseérekében, a szerkezeti felépítés a konténerek egyszerű elhelyezésével elvégezhető. A konténerek moduláris kialakításának köszönhetően a tovább felépítés, építkezés éppen ilyen egyszerű, csak még több konténert kell egymásra helyezni. Üresen maximum 12 egységnyi magasságban helyezhetők egymásra.