+36 309 540 641

A Genevai BIG

Az Ever-more által piacra dobott High-artra reagálva alkotta meg a Swiss Studio Bureau a BIG-et.

A BIG egy a Stoneheng mintájára felállított, kék szállítmányozási konténerekből álló, különleges és látványos közösségi tér. A komplexumot Genevában állították fel, a Művészetek Terének biennáléjában, és kizárólag újrahasznosított konténerekből épült.
 Mindenki számára ingyenesen elérhető, egy ellen kultúrális művészeti térként képzelték el, és alkották meg.

 A felhasznált, kék színű, negyvennyolc darab konténert, a korai kőkorszakból fennmaradt kőkörök mintájára helyezték el, melynek köszönhetően egy olyan egységet kaptak, amiben egyszerre több eseményt is megrendezhetnek a nélkül, hogy zavarnák egymást. Gyakran ad helyet piacoknak, koncerteknek, előadásoknak.

 Minden egyes konténer, mely beépítésre került, nyitható, önálló egységként is funkcionál. A belsejükben kiállítások, üzlethelyiségek, piacocskák találhatóak és természetesen az általános kiegészítő terek, mint például a mosdók, pihenők sem maradhattak el.
 Egy olyan helyet akartak megalkotni, mely a különböző kultúrákat és művészeteket kapcsolja össze, kihasználva az ősi időkből ránk maradt módszereket, hogy a különböző emberek kicserélhessék tudásukat, megoszthassák egymással nézeteiket. Mindezt kizárólag újrahasznosított alapanyagok felhasználásával készítettek.